Jukkasjärvi Energi

Jukkasjärvi Energi är ett elbolag i Kiruna med många kunder i norr men levererar el till hela Sverige. De levererar el till företag och privatpersoner.

Jukkasjärvi energi

Elbolag i Kiruna

På sin webbplats ger Jukkasjärvi Energi följande information:

Jukkasjärvi Energi är ett dotterbolag till nätbolaget Jukkasjärvi socken belysningsförening (JBF) som ansvarar för inköp och försäljning av el. Vi är en lokal aktör med flertalet av våra kunder i norr men verkar över hela Sverige. Vår största strävan är att kunna ge våra kunder hög kvalitet till bästa pris. För Jukkasjärvi Energi är miljön en viktig fråga. Vi vill därför arbeta på ett långsiktigt, målmedvetet och klimatsmart sätt för att kunna minska resursförbrukningen i samhället. Vi levererar därför helt fossilfri el.

Jukkasjärvi
Bild på Ishotellet i Jukkasjärvi.

Jukkasjärvi

Jukkasjärvi är en tätort i Kiruna kommun, belägen vid Torneälven är en av de äldsta byarna i Norrbotten. Orten ligger ca 17 kilometer öster om Kiruna och har 800 invånare. Namnet Jukkasjärvi kommer från ett samiskt ord, Čohkkiras, som betyder ungefär ”mötesplats vid vattnet”. Jukkasjärvi är bland annat känt för världens första Ishotell av is och snö som byggdes första gången 1989.

Kontaktuppgifter

Kundservice: 0980-101 35
E-post: info@jbf.nu
Hemsida: www.jukkasjarvienergi.se


Adress:
Jukkasjärvi Energi AB
Kauppinen 181
981 92 Kiruna

.