Västerbergslagens Energi AB (VB Energi)

Västerbergslagens Energi AB (VB Energi) är ett energibolag som har sitt huvudkontor i Ludvika, Dalarnas län och ägs av Vattenfall, Ludvika kommun och Fagersta kommun. Bolaget har kunder främst i Ludvika-, Smedjebackens- och Fagersta kommun, men har vissa kunder utanför denna region.

Västerbergslagens Energi AB

Elbolag i Ludvika

På sin webbplats ger Västerbergslagens Energi AB följande information:

Västerbergslagens Energi AB (VB Energi) är ett energibolag som bildades 1983 genom en sammanslagning mellan kommunägda Ludvika Elverk AB och Gränges kraft (dotterbolag till Vattenfall). Fram till den 30 juni 1999 ägdes vi av Vattenfall AB och Ludvika kommun. Sedan den 1 juli 1999 ingår även före detta Fagersta Energi i VB Energi.

ludvika
Foto på Ludvika stadshus.

Ludvika

Ludvika är en tätort som ligger vid sjön Väsman i Västerbergslagen, södra Dalarna och har 26 353 invånare i kommunen. Orten är den 83:e största tätorten i Sverige och är Dalarnas tredje största tätort, efter Borlänge och Falun. Här finns Säfsen som har en fantastisk skidanläggning med många nedfarter och möjlighet till längdåkning. Ludvika är även känt för sin vackra natur vilket lockar många turister under sommarhalvåret.

Kontaktuppgifter

Kundservice: 0771-98 70 00
E-post: info@vbenergi.se
Hemsida: www.vbenergi.se


Adress:
Västerbergslagens Energi AB (VB Energi)
Box 860
771 28 Ludvika

.